Inre Ledarskap 2020

Mot en tryggare kroppskänsla med rytm, gravitation

och riktning.

 

När du var pytteliten så gjorde du dessa rörelser för att koppla ihop nervförbindelser i hjärnan. För att känna kunna använda dina sinnen fullt ut. Nu kan du göra dessa igen, och koppla ihop dig och öka din stresstolerans.

I den här kursen guidar Mona gruppen genom mjuka utforskande rytmiska spädbarnsrörelser i en specifik ordning, för att integrera försvarsreaktionerna (frys, flykt/kamp) och utforska inre sensationer och sundare gränser. Här skapar vi en fin stärkande gemenskap på ett ordlöst plan.

 

Trauma- är en överväldigande händelse och kan lika väl vara resultatet av vad som inte hände oss. Vad som fattas.

Här ser vi på vad du behöver hämta igen för att bygga upp en starkare inre kärna och ett skyddande yttre skal. Hur lekfullhet genom rytm kan ge dig en trygget att vila i.

​När vi ser till utvecklingstrauma så fattas vissa moment för att hjärnan ska fungera fullt ut. Detta blir synligt i uppmärksamhet, läs och skrivsvårigheter, balans och koordinations eller relations problem.

Kvarblivna primitiva reflexer ger upphov till stresskänslighet och svagare kontakt med hjärnans logiska delar, även en ökad produktionen av adrenalin och kortisol. ​Här ser vi på vad som går att integrera. Steg för steg. Vad som fattas för att öka kapacieten för positiva intryck och upplevelser.

 

Vi ser på tre steg i att stäkra din inifrån: Upplevd säkerhet och stabilitet, trygghet och kroppskänsla och valfrihet utifrån samspel och ögonens orientering.
Vi ser på orientering: Från stressresponsernas begränsning till utforskande med nyfikenhet.
Vi ser på integrering: Hur vi med hjälp av rörelser kopplar ihop hjärnan och kan tillgodo göra oss av den tänkande hjärnan i större utsträckning.

Inre Ledarskap är för dig som tror att kroppen och rytmen är en väg för att ändra dina tankar, utveckla din trygghet och att uppleva mer av livet. Traumamedveten undervisning.

 

Upptäck hur enkla övningar, ger dig möjlighet att förändra på djupet

Om din träning av den här sorten begränsades i unga år eller reducerats under livets gång, kan du nu återknyta kontakten med den tänkande hjärnan och stärka kroppen i sin helhet.

Här utgår vi från en enkel metodik utifrån den motoriska utvecklingstrappan, med kunskap om stress/trauma reaktionerna som hjälper dig att locka fram nyfikenhet och motivation. För dig som är nyfiken på kunskap om vad som pågår inuti och söker egna verktyg att förändra. Lära mer om hur det undermedvetna fungerar och agerar.

 

Torsdagar 17.00  (90 min) start 16 januari – Inre Ledarskap på Yogamana

Priser: 10 gånger 2500 kr 20 gånger 4800 kr Drop in: 280 kr

STIPENDIUM: Den här termin delas 5 stipendier ut för dig som har det ekonomiskt svårt. Stipendiet innebär att du också hjälper till att utforma innehållet i kursen, genom feedback. Ta kontakt för att få veta mer.


BONUS:
5 Fria sessioner på onlinegruppen på Zoom, om Du anmäler dig före 10/1.

Jobbigt med grupp? Du kan välja istället välja personliga sessioner eller sessioner via dator.

Anmäl dig till boka@psoas.se

Start: 16 januari.

Kursledare: Mona Nygren

Plats: Yogamana Studio, Danderydsgatan 2 (T-Tekniska Högskolan)