Känslorna och den inre tryggheten hämtas ifrån mittlinjens balans

Det började med min häst Rikkan som redan för många år sedan speglade mina egen problem.  Åren gick och jag började inse mina egna fysiska tillkortakommanden.  Det fick mig att börja söka djupare i min yoga och fattade intresse för höftböjarna, själens boning -som de kallas i kinesisk medicin. Det visade sig vara mer än bara muskler.  Det var som att släppa på de känslor och mönster som gjort mig stel och trött.

Ingen av de alternativbehandlare, som jag då gick hos, för att få hjälp med kroppen  (smärta och problem med att röra kroppen fritt)  kunde svara på min fråga.

Hur kunde det vara möjlighet att ingen kunde förmedla eller undervisa om kroppens viktigaste muskler, om dessa nu var så viktiga för vårt välmående, på alla plan?

Varför fanns ingen information att tillgå? Ingen visste. Jag fortsatte att söka i eget utforskande och i min yogaundervisning.  Och utvidgades till ett sökande utanför yogaramen.  Genom åren har den samlade kunskapen och erfarenheten blivit ett koncept. En helhetsbild,  hjälp till självhjälp utan ansträngning -där vila, rörelse, mat och vatten är medicinen.

Återhämtningen i Psoas, våra höftböjarna, är mer än starka muskler. Och en nyckel till att utvecklas positivt, vare sig det gäller för dig som människa eller ryttare.