Kex

Det funkar att laga dessa smarriga kex, även om du inte har alla ingredienser hemma. Ta det du har havregryn kan också funka om du tål det.

  • Kikärtsmjöl
  • Hirsflingor
  • Boveteflingor
  • Solrosfrö
  • Pumpafrö
  • Oskalat sesamfrö
  • Linfrö
  • Fänkålsfrö
  • Olivolja
  • Salt
  • Vatten

Blötlägg över natten: pumpafrö, solrosfrö, sesamfrö.

Häll sedan bort vattnet och skölj i en sil. Låt rinna av. Mixa eller hacka. 

Tillsätt hett vatten och linfrö, så att det blir som en soppa.

Krydda med fänkål och rejält med salt.

Häll i rejält med olja.

Blanda i kikärtsmjöl, hirs och bovete flingor. Salta igen.

Blöt en skärbräda och tryck och tumma ut kexen på brädan.

Skär sedan loss kexen med en kniv och lägg på bakplåtspapper.

Grädda i 175-200 grader tills kexen får en gyllenbrun färg och det luktar gott i hela köket. 🙂