Squashbröd

 

WP_20140830_11_48_12_Pro

Jag gillar zucchini och squash. I dagens brödbak ingår en hel riven zucchini.  Med en härlig blandning frön och kryddor piffade jag upp degen.  Du behöver inte ha alla olika sorter, utan ta de du har.

Låt alla frön utom lin och chia ligga i vatten över natten (eller svälla en stund i varmt vatten före de tillsätts i degen).

  • Lägg chiafröna i kokosmjölken* det första du gör.
  • Skölj sedan de fröna som legat i vatten och låt dessa rinna av i kaffefilter, Amaranten är så liten att en vanlig sil kanske inte funkar.
  • Mortla koriander och fänkål
  • Blanda sedan torrvarorna.
  • Vispa äggen luftiga.
  • Blanda i mjölk + chia i äggen och slutligen tillsammans med torrvarorna.
  • Forma till bullar och lägg på plåt.
  • Grädda på 175 grader tills de har fått fin färg och det luktar gott.

Brödrecept

Ta  i lite mer mjöl! 3 msk husk och ett par 3 matskedar mjöl. Jag satte i lite extra.  Då behöver du inte låta chia fröna svälla så länge i mjölken.
Det funkar med kokosmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl  m.m.

WP_20140830_11_07_34_Pro Forma och klicka på plåt.  Enkelt och snabbt.

Fika

Jag mixade ihop en röra att ha på min smörgås: svarta bönor, gröna ärtor, ingefära, olivolja och lite ghee och örtsalt.
Brännässla och pepparmynts the lyfte fram smaken på brödet.