Sötpotatisbiffar med stekt nässla och färsk koriander

Bilden kommer senare

 

Sötpotatisbiffar med stekt nässla och färsk koriander

Ingredienser

  • ca 2 port.
  • 4 dl riven (strimlad) sötpotatis
  • 2 ägg
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 msk fint hackade chasewnötter
  • 1 msk oskalade sesamfrön
  • 3 krm salt (eller efter behov)
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm paprika
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 dl brännässelblad
  • squashblommor
  • 1 msk kokosolja
  • ca 1 dl färsk koriander att blanda med de stekta nässlorna.
  • 12 körsbärstomater
  • 1/2 tsk kokosfett
  • 1 krm timjan
  • örtsalt
  • Biffarna stekte jag i smör/ ghi. Nässlorna/squashblommorna stektes i kokosfett.

Gör så här:

  1. Sätt tomaterna i en ugnsform och ugnsbaka dessa i lite fett och kryddor.
  2. Skala och riv potatisen. Jag använder en klassisk strimlare som jag vevar för hand.
  3. Blanda potatis, kryddor och ägg.
  4. Värm en panna och tillsätt rejält med fett. Stek biffarna.
  5. Under tiden, stek nässlor i kokofett och även squashblommor om du har några.
  6. Blanda nässlor, blommor och färsk koriander.
  7. Garnera med tomater.