Marinerad och rostad rotselleri

rostadrotselleri (1)

Rostad Rotselleri

Ingredienser

  • rotselleri
  • ingefära
  • rödbeta
  • fänkålsfrö
  • svartpeppar
  • salt
  • olja

Gör så här:

  1. Skala rotselleri, rödbeta och ingefära. Jag tog nästan dubbelt så mycket ingefära som rödbeta.
  2. Hacka ingefäran och rödbetan i mindre bitar.
  3. Skiva rotsellerin tunt.
  4. Mortla fänkål och svartpeppar.
  5. Mixa rödbeta, ingefära, ca 1 dl sesamolja och kryddorna.
  6. Häll marinaden i en zipplastpåse.
  7. Lägg i rotsellerin.
  8. Låt detta ligga i kylen över natten
  9. Ta sedan ut sellerin ur påsen och rosta den på bakplåtspapper i varm ugn, ca 200 grader tills att sellerin är lite krispig i kanterna och mjuk i mitten.