Risotto med räkor, svamp och lök

Den här rätten överträffar allt i risottoväg jag tidigare lagat. Ser inte mycket ut för världen, men jösses vad det smakar! Nu blir det en egen kategori för risotto, här på bloggen, för att det är så bra för min mage och dämpar min Vata. För att göra den lite fattigare på enkla kolhydrater så har jag lagt till rikligt med ärtor och räkor.
Veganer kan med lätthet använda blötlagda och marinerade cashewnötter istället för räkorna och valfri olja istället för ghee.
WP_20131229_19_14_36_Pro

 2 personer:
1 dl Kungmarkattas Carnaroliris
1,5 dl Svenska gröna ärtor
2 dl Handslakade räkor från Ishavet
1 liten röd lök
3 cm purjo
3  eko kastanjechampinjoner
ca 2,5 dl eko grönsaksbuljong Scandinavian Organics
10 mindre kvistar dill, grovt hackad
2 citronklyftor

Kryddor:
2 tsk fin hackad färsk ingefära
1 krm svartpeppar
1 krm Santa Marias rostad kummin & peppar (eller egen mix)
1 krm chili & lime
2 stora skedar ghee

WP_20131229_19_14_56_Pro

Sallad:
Grönsallad
En bit gurka
1 liten morot
ca 10 toppar färsk persilja
6 st Valnötter -blötlagda och rostade
Gojibär -som marinerats i avokadoolja
1 pressad citron klyfta
1 krm Urtekrams Grön dressing och dipmix