Potatispizza med getost och kalkon

Det är fantastisk gott att göra pizzabotten av potatis.  Tänker mig att den resistenta stärkelsen (som finns när den kokta potatisen kallnat) är bra för magen.

Den här är kavlad tunn och den milda getosten gör den väldigt delikat.  Eftersom det blev lite deg så travade jag innehåller istället.

En härlig variation av grönsaker, rökt kalkon och en tomatsås med smak av kanel, ingefära, spiskummin, koriander och nejlika.  Du kan givetvis välja vilka ingredienser du vill och krydda tomatsåsen som det passar dig.  Låt fantasin flöda.

färdig

 

garnerad

Fyllning, från botten räknat:

  1. Tomatsås
  2. Fint strimlad purjo
  3. Chevrette (mild hårdost av get)
  4. Rökt kalkon
  5. Zucchini (salta och låt den svettas först)
  6. Ruccola
  7. Blad av brysselkål
  8. Karamelliserad rödlök

förgräddade

Bottnarna förgräddades på 200 grader i ca 7 minuter.

 

pizzabotten

Det är både snabbt och enkelt att kavla ut degen mellan två blanka ytor.

Potatispizza med getost och kalkon

Ingredienser

  • 5 dl sötpotatisar
  • 2 dl potatis
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl havre mjöl ( hade önskar sesamfrö, bovetemjöl, kokosmjöl)
  • salt
  • 2 tsk bakpulver
  • ghi
  • tomatsås med kryddor (ingefära, spiskummin, koriander, nejlika ,kanel)
  • purjo
  • ruccola
  • brysselkål
  • karamelliserad rödlök
  • soltorkade tomater
  • rökt kalkon
  • chevrette
  • Det räcker till tre plåtar, ca 6 personer.

Gör så här:

  1. gör i ordning tomatsåsen och låt den koka. Värm ghi, tillsätt kryddor och en näve strimlad purjo.
  2. skala och skär potatisen i bitar. koka i saltat vatten.
  3. slanta zucchini med osthyveln och strö salt över, så att den får svettas.
  4. skölj ruccola och brysselkål. skär av botten på brysselkålen, så att du enkelt kan plocka av bladen, ett å ett.
  5. strimla soltorkad tomat väldigt tunt.
  6. häll av vattnet och låt potatisen svalna. stampa till mos.
  7. blanda mjöl och bakpulver med potatisen.
  8. klicka upp på bakplåtspapper. lägg plast ovanpå och tryck ut till en jämn botten. kavla sedan, för att nå önskad tunnhet.
  9. förgrädda i 200 grader i ca 7 min.
  10. Garnera pizzan och grädda i ugnen till att pizzan bubblar, osten fått fin färg och det luktar gott. 200-220 grader i ca 17 min.