Pepparkakor

Dessa ljuvliga pepparkakor innehåller inget gluten men smör.

Pepparkakor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 krm kardemumma
  • 3 krm ingefära
  • 3 krm kryddnejlika
  • 3 krm kanel
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl agawesirap
  • 1 msk chiafrön
  • 2 äggvitor

Gör så här:

  1. Dag 1
  2. Stöt Chiafrön så att de blir till pulver
  3. Mortla kryddor
  4. Smält smöret och blanda ner kryddorna. Rör ner agawe, mandelmjöl låt degen svalna och svälla 30 min
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum
  6. Vämd ner äggvitan i blandnignen
  7. Tillför slutligen kokosmjölet
  8. Forma degen till en korv och plasta in
  9. Låt degen vila i kylen över natten
  10. Dag 2
  11. Sätt ugnen på 200 grader
  12. Kavla ut degen på bakplåtspapper använd ett papper ovan på så slipper du kladd eller så mjölar du in kaveln med kokosmjöl.
  13. Grädda 5-6 min tills att kakorna fått fin färg och mörkat på kanterna