Panerad marinerad lax och pp mos

  • laxbitar  
  • marinad av: sesamolja, olivolja, ingefära, svartpeppar eller andra kryddor.
  • panering: kikärtsmjöl, mandelmjöl, glutenfritt ströbröd, chiafrön, salt
  • strö över valfria hackade örter
  • pressad citron (till fisken före severing)
  • palsternacka och purjo (förvälls och mixas med ghee och lite grönsaksbujong)
  • Rostade melonkärnor och pumpa kärnor till garnering
  • Glutenfritt bröd med potatisflingor och ris och bovetemjöl.

Marinera fisken, rulla i panering, strö över hackade kryddor och stek i ugnen på 225 grader. Vänd efter en stund. Du känner på lukten när det börjar vara dags. Pressa citron på fisken.

Förväll skalad palsternacka och purjo i saltvatten. Häll bort nästan allt vatten. Mixa med grönsaksbuljong och ghee till ett härligt mos.