Mustig grön soppa med smak av öter, mandel, tranbär och kokos

Grönsoppa1I dag har jag lagat en härlig grön soppa till frukost. En blandning av spenat, grönkål och broccoli. Till kryddningen färsk mynta och koriander.  Det finns många smaker att upptäcka i den här soppan. Buljongen med smak av trattkantarell, rostade mandlar och kyckling, toppas med tjock kokosmjölk och  tranbär.

När jag är hungrig och gillar resultatet så brukat det inte bli så mycket tid över att ta vackra bilder. Det här är rakt från grytan. Smaklig måltid!

Grönsopa3

 

mustig grön soppa med smak av rostad mandel och tranbär

Ingredienser

  • 2 personer
  • 1/3 mindre broccoli
  • 5 stjälkar svartkål
  • 1 påse (65 g) färsk spenat
  • 6 mindre tärningar fryst spenat
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 msk hackad färsk korainder
  • 2 msk spirad, skalad, rostad och strimlad mandel
  • 5 torkade trattkantareller
  • 1 buljongtärning - kyckling
  • 2 msk ghi
  • 1/2 röd lök
  • 1/2 tsk torkad ingefära
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 8 torkade osötade tranbär
  • 6 1/2 dl vatten
  • 4 msk kokosmjölk av tjockare slaget

Gör så här:

  1. Skölj och strimla det gröna.
  2. Lägg tranbär att mjukna i 1/2 dl varmt vatten.
  3. Hacka löken.
  4. Mortla svampen och blanda med ingefäran och örtsalt.
  5. Fräs löken i ghi (klarnat smör) till den börjar bli brun men inte så länge att den bränns.Sänk värmen och tillsätt svamp blandningen och mandel.
  6. Så är det dags för buljong, kål, broccoli och spenat.
  7. Häll på kokande vatten 6 dl.
  8. Tillsätt kokosmjölken och tranbären med sitt vatten.
  9. Låt soppan nu koka ca 5 minuter tills att det gröna är kokt.
  10. Smaka av och salta vid behov.
  11. Garnera med mynta och koriander. (på bilen så har jag rört ner örterna före fotografering)