Morotsbearnaise utan ägg

En tjock sås som passar till mycket.  Den här reds med ghi och passar väldigt bra till rostade grönsaker.  Själv valde jag brysselkål.
Såsen är enkel att göra.  Du behöver mixer eller potatispress.  Räcker till 4 glupska eller 5 normala personer.

6tag_251014-173310

Morotsbearnaise utan ägg

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • 1 dl ghi
  • färsk dragon
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala, slanta och koka morötterna i lättsaltat vatten.
  2. Lossa dragon bladen ifrån stjälkarna, ca 4 st. Hacka dragonbladen fint. Lägg stjälkarna i en kastrull. Häll på vinäger. Reducera till hälften. Använd bara stjälkarna för smaksättning i vinägern.
  3. Mixa morötterna till puré. Tillsätt dragonblad. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  4. Montera såsen genom att klicka i ghi och röra.