Resiliens retreat 2018

Tyvärr så har programmet som sänder nyhetsbrevet haft tekniska problem och länkat till ett gammalt inlägg. Välkommen hit, istället.

.

.

.

.

Följ din längtan efter att vakna och vila

Här välkomnas du till stöd i din förändring, i din helandeprocess. Inspireras genom mat och sund livsstil. Resiliens retreat är små steg i vardagen för att lära mer om självreglering, fylla på med kunskap och prova övningar vävda samman i en livsstil baserad på Ayurvedans sunda dagliga rutiner, där med maten är medicin. En helhet i gemenskap på den fina kursgården Hannemo i Värmland.

Mitt mål är att du ska få lära dig mer om att orka vara här. Om att känna dig trygg och stark för att bjuda in öppenhet och nyfikenhet.

Under vistelsen får du skriva och rita din egen loggbok, ledorden för din egen helandeprocess.

  • Här vänder vi på perspektivet och ser oss själva utifrån förmågan att känna vägen mot inre trygghet istället för att följa kroppens instinktiva energi av oro eller rädsla.
  • Här ser vi på förståelsen av inre ledarskap tar konstruktiva steg mot sundare val. Och upptäcker nya vägar till överlevnadskraft genom att möta och integrera reaktioner av irritation eller ilska.
  • Här är det enkelt att hänga med, förstå och lära sig välja nytt för att stärka det som raserats och samtidigt börja se på det som fattats. Lekfull kunskap om dina reaktioner med övningar som förändrar på djupet.

Monas undervisning i traumahealing är tydligt i sitt uttryck. Här utgår vi från att alla reaktioner kommer inifrån och är ett resultat av de erfarenheter som vi bär med oss.

Traumahealing handlar om integrering. Inte att stretcha en meridian, rensa bort ilska eller andas bort rädslan och uteslutande se på ljus, lycka och livsglädje.

Mona berättar, om du levt med stress sedan tidig ålder, så vet du att livet kan halta. Det är inte självklart att leva i sunda relationer och nå framgång. Det är en lång och krokig väg att få möjlighet att landa och utvecklas i sin egen trygghet inifrån, när det fattas en trygg stabilitet att luta mot. Stress tar lätt överhand, därför ska vi se på vårt inre ledarskap, menar Mona.

Info om tider, priser och hur du kommer dit.

Uppleva medreglering och lära självreglering för att komma vidare

Det finns en väg du inte gått eller glömt att du vandrat. Lättnadens väg. Genom att lära mer om din egen koppling till fysiska kroppen, din gravitationen och förmåga att orientera i kontakt med dina sinnen sker förändringen. Små steg mot en vardag där omgivningen kan bidra till starkare förankring, istället för att bryta ner.

Steg 1

Öka din egen kapacitet att vara närvarande i kroppen och att vara närvarande tillsammans med andra. Resurser förändring, nya smaker på livet.

Steg 2

Känna och uppleva dina behov och se på valmöjligheter i relationen med omgivningen. Tilliten att relatera och känna egen kapacitet utifrån ett fungerande inre ledarskap får dig att välja annat än vad dina reaktionsmönster styr dig mot.

Steg 3

Dina sinnens stöd för inneboende tillit och tillit till andra, utifrån tillkoppling i det sociala engagemanget via vagusnerven. Hälsosamt ömsesidigt beroende tillsammans med andra.

Steg 4

Förståelsen av dina undermedvetna stressmönster. Och kan börja släppa det fokus som legat utanför dig och känslan av att aldrig vara vara lagom nöjd eller kapabel att hantera impulserna. Väck en kraft att känna och säga nej, att sätta upp sunda gränser mot andra. Se på möjligheten att uttrycka vad du tycker utan att känna skuld eller rädsla.

Steg 5

Öppna för en väg mot hållbara relationer baserade på inre trygghet och lätthet i hjärtat.

 

Naturlig förändring


För att fungera kommer anknytning att spela en stor roll. Här ser vi på kontakt med kroppen och känslorna, för att klara av att vara närvarande med andra. Upplevelser som ger möjlighet att känna vad du behöver, utrymme för att anpassa efter dina behov, just nu. 

Din process och väg mot en starkare gemenskap med andra med trygghet i kontakt med gravitation och sinnen låter dig växa och uppleva mer av en ömsesidig växelverkande relation med andra.

I övningarna öppnas dörren för hur det känns att sätta sunda gränser, säga nej till andra utan varken skuld eller skam. Ett steg mot sunda relationer, i alla former.

Kunskap om dina primitiva reflexer och stressmönster är en av stegen till din resiliens med tydliga gränserna utan att du behöver ta i så att jag blir trött för att kämpa med dina egna reaktioner, åsikter eller känslor.

 

Gör den här sommaren till en vändpunkt i ditt liv, välkommen till Hannemo!

Info om tider, priser och hur du kommer dit.