Kycklingköttbullar med zucchinipasta i mandelsmör

WP_20140106_19_22_25_Pro

Hela rätten består av dessa underbara kycklingbullar, strimlad zucchini kokta i mandelsmör och kycklingbuljong. Isbergssallad med gurka.

Till två personer gick det åt 2 mellan zucchini, två rågade teskedar mandelsmör och lite kycklingbujong.

Här kommer finessen med att köpa en hel kyckling väl till pass. Mal ner lite kött och koka buljong på skrovet.

Att laga kycklingköttbullar ska vara som en upptäcktsresa till fjärran länder, kan jag tycka, som varken gör köttbullar och eller reser så ofta.
WP_20140106_18_20_00_Pro
Kycklingfärs blandas med vårlök, ingefära, chili, tamari, koriander, spiskummin, buljong eller örstsalt, färsk koriander & persilja samt ett ägg. 

WP_20140106_18_39_36_Pro

I dag ville jag se ifall det gick att byta ut det traditionella ströbrödet mot kokosflingor.

WP_20140106_18_30_19_Pro

Blöt händerna och rulla härligt stora bullar. Provstek alltid! Här  med kokosolja.
Det var under provstekningen som jag insåg att det kunde bli bättre

WP_20140106_18_34_16_Pro

För att få den ännu saftigare, tillsätt en riven morot.

WP_20140106_18_54_27_Pro
Strössla med oskalade sesamfrön.

WP_20140106_19_14_28_Pro
Och se! Det gick så fantastiskt bra och smakade så ljuvligt gott.
Jag tror minsann att jag skapat trend: #kokosflingor