Kul knäcke med gurkmeja

Det här är mitt första knäckebröd. Kex har jag gjort mycket av.  SavedPicture-2013630115835.jpg

Här provar jag Amarant och inser att de är busiga rackare som smiter igenom silen när de ska hällas av sin vätska efter blötläggningen. Jag blötlägger alltså, som alltid!

Till den här degen är det då pumpa, solros, amarant och skalade sesam frön.
Sedan har jag använt krossat och helt linfrö. Mild olivolja. Hirsflingor, kikärtsmjöl och lite polenta.

Kryddor: Lite vanlig Kummin, lite mer Fänkål och ännu mer salt. Gurkmeja efter tycke och smak, som allt annat.

En skvätt vatten behövs så att degen tar i hop och kan svälla. Låt den gärna stå en stund.

Kladda sedan ut degen på ett bakplåtspapper. Jag använde en plastpåse på handen för att underlätta. Nagga gärna kakan lite.

Grädda i 150 grader ca 30 minuter. Låt sedan kakan stå kvar i ugen och krispa sig.