KARMALIMPA

KARMALIMPA

KARMALIMPA

Ingredienser

  • 1 dl varmt vatten för blötläggning av 2 msk linfrö eller chia
  • 1 dl valfria nötter eller frön (eller ta quinoa, durra eller mungdal)
  • 4 ½ dl glutenfritt mjöl (ta gärna1 dl kokt quinoa eller durra, havregryn/boveteflingor)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk gurkmeja (går att byta mot 1 tsk fänkålsfrö/kanel/spiskummin)
  • 2 msk nyponskalmjöl
  • 1 ½ msk fiberhusk
  • 3 dl nötmjölk eller havremjölk eller morot/rödbets/apelsin juice (1 dl går att byta mot lingon,blåbär,tranbär)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olja (raps, mild oliv eller smält kokos)
  • 2,5 dl riven zucchini
  • 1 msk sesamfrön eller vallmo till garnering

Gör så här:

  1. Fixa först vattnet med linfrö eller chia som ska tjockna.
  2. Blanda mjöl och gryn med bakpulver, fiberhusk och bikarbonat, salt och kryddor.
  3. Blanda vätskan med zucchini, rör ner detta i mjöl-blandningen.
  4. Klicka ner smeten i en bakform som är klädd med bakplåtspapper. Grädda tills att brödet är stunsigt när du trycker på det. Om det är kladdigt, så kan du grädda längre. Låt det svalna på galler under bakduk.
  5. Gräddas i 195 grader ca 49 min.