Ingefäramarinerad tonfisk

Färsk tonfisk hör till festmåltiderna, det är långt mellan gångerna.  Oerhört gott. Vi köpte den som inte blivit gasad, något dom gör för att fisken ska behålla färgen och hållbarhet längre.

WP_20140928_12_33_56_Pro

Fisken ströks med en marinad: ghee, riven ingefära, citron, örtsalt och fick dra ca 30 minuter före stekning. Tyvärr så var stekpannan lite kall, därför blev det inte speciellt mycket färg på stekytan. Vårlöken stektes tillsammans med fisken, som vid servering vilar på en salladsbädd av gröna salldsblad, hackad färsk dill och thaibasilika.  Till salladen en syrlig citron dressing av olivolja, citron, vinäger och örtsalt.

Rotsakerna penslades med ghee och kryddades med timjan, citron, salt och peppar. Rostades i ugenen, först varmt 225, sedan ner till ca 170 grader tills de mjuknade.

WP_20140928_12_34_18_Pro