Hönsfärsbiffar med varm karameliserad brysselkålssallad

NBhönsbullarmedbrysselkål

Hönsfärsbiffar med varm karameliserad brysselkålssallad

Ingredienser

  • Till bullarna:
  • hönsfärs
  • riven morot
  • finstrimlad purjo
  • sesamfrön
  • hing
  • spiskummin
  • salt
  • grönpeppar
  • svartpeppar
  • libbsticka
  • Till salladen:
  • fint strimlad (ansad) brysselkål
  • hackad grönkål, svartkål
  • fint strimlad purjolök
  • kokosolja
  • salt
  • råsocker/kokossocker
  • tranbär
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda färsen och låt den vila lite.
  2. Strimla kålen och purjon. Blanda purjo i färsen.
  3. Stek bullarna på ganska hög värme med ghi, tills att de fått fin yta och färg. Lägg de sedan i en form och laga färsigt i ugnen.
  4. Använd kokosolja till kålen. Stek kål, salta och sockra. Sockret bidrar till den bruna färgen. Krydda med svartpeppar och garnera med blötlagda tranbär.

Hönsbullarmedbrysselkål