Brysselkålssallad

Den här varma och goda salladen är en höstfavorit. Du kan givetvis ta bort tranbären och sockret.  Sesamfrön kan vara gott att lägga till. Det är enkelt att skiva brysselkålen i matberedare, på tunnaste skivan.

brysselkålssallad

Brysselkålssallad

Ingredienser

  • Brysselkål
  • Svartkål
  • Grönkål
  • Purjolök
  • kokosolja
  • hing
  • salt
  • krydda efter behag: grönpeppar, svartpeppar, rosepeppar, kryddnejlika, kryddpeppar.
  • socker (rå eller kokos)
  • tranbär

Gör så här:

  1. Skiva brysselkål och purjolök
  2. Hacka svart och grönkål
  3. Blötlägg tranbär i varmt vatten (om du inte har låtit de stå över natten)
  4. Värm oljan i stekpanna.
  5. Stek först purjon på hög värme så att den blir lite krispig.
  6. Tillsätt kålen, hing och salt, stek så att det mjuknar och krispar på sig lite.
  7. När kålen stekt lite så häller du på lite socker, för att karamelisera. (Det är såklart valfritt.)
  8. Avsluta med att salta mer om det behövs. Garnera med tranbären. Det kan vara gott med lite mild olivolja och pressad citron.