Brunis med butternutsquash och zucchini

Ugnsbaka en butternut squash med skal.  Låt den svalna av lite. Gröp ur med sked.  Använd innehållet att baka kaka.  Den här kakan innehåller lite råsocker, jag vill ursäkta mig för det.  Det är inte alltid jag har tillgång till de ingredienser jag egentligen skulle vilja använda.  Något sött behövdes.  Du kan alltid byta ut den mot äppeljos, mosad banan, honung, lönnsirap eller något annat.wp_20141025_19_54_57_pro

Brunis med butternutsquash och zucchini

Ingredienser

  • 1 butternut squash, rostad och mosad
  • 1, 5 dl riven zucchini
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl råskocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl ghee
  • 1 stort ägg

Gör så här:

  1. Rosta pumpan.
  2. Riv zucchini grovt.
  3. Blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao, sesamfrö.
  4. Gröp ut pumpaskalen och mosa innehållet.
  5. Blanda ghi med torrvaror, zucchini och mosad pumpa.
  6. Tillsätt ägg. Lätt ett papper i formen som inte fastnar, så att du kan lyfta ut kakan ur formen och låta den svalna på ett galler.
  7. Grädda på 175 grader långt ner i ugnen i minst 43 minuter.