Blomkål och persiljrots tortillas med lax och avocado

WP_20141007_21_30_04_Pro

Att baka enkla bröd med blomkål och persiljerot är enkelt.

 

WP_20141007_20_10_41_Pro

Så här blev det färdiga resultatet.
Blomkål och persiljerots tortillas med halstrad rökt lax, avokado, citronmeliss och ruccola.

WP_20141007_20_04_27_Pro

8. Det blev oerhört gott! Men kombinationen ägg – lax – avokado kan bli lite väl mäktigt för den som har en svag matsmältning.
Jag sov själv som en sten och hade svårt att kliva upp dagen efter, visserligen åt vi en sen middag.

 

WP_20141007_19_38_57_Pro

 

7. Bröden klickas på bakplåtspapper och gräddas i ca 10 min på 190 grader. Ta ut och vänd bröden och grädda i ca 7 minuter till.
Det beror lite på hur tjocka de är.  När de är gräddade så kan du vid behov steka de i en torr stekpanna för att krispa och färga dem lite extra. Jag tryckte ut 7-8 stycken på varje plåt med en sked.  Det blev totalt 20 tortillas.

WP_20141007_19_17_43_Pro

6. Tillsätt: 5 ägg, 1 pressad lime.

WP_20141007_19_17_16_Pro

5. Häll rivet i en stor skål.
Klipp i 1 kruka färsk koriander och tillsätt 1 tsk hing, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.

WP_20141007_19_15_07_Pro

1. Riv persiljeroten och blomkålen i mixer. 400 g skalad och riven persiljerot, 1 blomkålshuvud.
2. Lägg allt samman i en kökshandduk.
3. Sänk ner handduken i en stor gryta som med en ca 1 1/2 liter kokande vatten.  Låt rivet få blötas upp ett par minuter.
4. Lyft sedan handduken och krama ur vattnet.