Blåbärskaka med kanel

Börja med att värma på bären i kokosoljan. 200 grader.
Om bären är sura så behöver de sötas. Kokossocker eller honung. Jag tog båda delar.

WP_20131231_18_32_06_Pro

Under tiden, gör i ordning smeten.
Jag tog av det jag hade hemma: Mandelmjöl, riven kokos, kokosmjöl, grovt hackade macadamia och chashew nötter (blötlagda) , oskalade sesamfrön, 2 ägg, 1 dl tjock kokosmjölk, 1 msk honung, kanel, bakpulver, bikarbonat,  salt.

WP_20131231_18_24_05_Pro

Sedan blandade jag smet och bär och lade på blötlagda valnötter. Gräddade på 200 grader tills kakan släppte från tändstickan (tandpetaren).

 

WP_20131231_18_41_50_Pro

Till detta serverade jag Oatlys vaniljsås.

WP_20131231_20_12_33_Pro