Risotto med mung dhal och koriander

WP_20141011_13_25_38_Pro

Risotto med mung dhal

Ingredienser

  • 1 dl risotto ris ekologiskt från Kung Markatta
  • 1 dl mung dhal
  • 5 cm purjo, strimlad
  • 1 msk ghi (klarnat smör)
  • 1 knivsudd saffran
  • 1 knisvudd gurkmeja
  • 1 nypa fänkålsfrön
  • 1 nypa hing
  • buljong - koka i valfri buljong
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • salt efter behov

Gör så här:

  1. Skölj ris och bönor till att vattnet är klart. Låt vattnet rinna av i sil.
  2. Lägg saffran i lite ljummet vatten. Koka upp vatten och blanda ordning buljongen om du använder pulver eller tärning.
  3. Börja med ghi, purjo, gurkmeja, fänkålsfrön, hing i kastrullen, fräs detta lätt. Tillsätt sedan ris och bönor. Rör om och låt detta få steka en stund. Pyttsa sedan i buljongen i omgångar och rör så att det inte fastnar i botten. Koka dryga 20 minuter. Salta vid behov, garnera med klippt koriander.