Dagsretreat Skellefteå IOGT

Laddar Karta...

Date/Time
Date(s) - 26/05/2018
10:00 - 17:00

Location
IOGT NTO Kanalgatan (ingång Magasingränd)

Category(ies)


 

Här bjuds på kunskap om hur vi stärker kroppen efter stress och trauma. Undersökande övningar i kroppen. Ljuvlig vegetarisk lunch ingår.

 

Mona Nygren leder en heldag med fokus på gravitation, din ökade kroppskänsla med lätthet och närvaro, naturlig andning och ökad tolerans.Här får du smaka på rörelser för att integrera de primitiva reflexerna samt mjuka positioner som gynnar dina höftböjare.

För dig som vill lära mer om hur du behåller lugn och fokus när omgivningen stressar.
Praktiska tips för att steg för steg bli mer stresstålig eller komma ur låst läge.

◾ knep för mer jordning
◾ orientering i och utanför kroppen
◾ stärka dina egna gränser
◾ resurser

Kom som du är. Ta med en yogamatta, kudde, sjal. Upplev det du kan av en ny tryggare kroppskänsla, alerthet och jordad närvaro.

Lördag 26/5
10.00 Intro till mjuka stående yoga rörelser för psoas och orientering i sinnet
11.00 Liggande rörelser baserade på spädbarnets utveckling
12.30 Lunch och prat om matens betydelse för stresshantering
13.30 Inre elden
14.30 Paus
15.00 Om sensationer, aktivering och våra valmöjligheter
16.00 Utforskandet av gränserna med ringarna
16.30 Frågor, delningar och avrundning

Ändrar vi kroppskänslan, så förändras även uppfattningen om vad som varit. Vi kan gå vidare med ny kunskap och fler sätt att känna hopp, mod och energi.

Kroppsbaserad traumahealing handlar om att ge kunskap och möjlighet att ändra kroppsspråk, hantera reaktioner och lära sig mer om sig själv genom rörelser och uppmärksamhet.

Vi ser på de underliggande stressreaktionerna, hjärnans sätt att styra dig vid stress och vad det har för konsekvenser. Det blir mest sittande och några stående övningar.

Stress är något som tar överhand varje gång du utsätts något som blir för mycket, händer för snabbt eller sker för plötsligt.

Du lär dig mer om hur hjälper dina alltomfattande höftböjare att gradvis återställa sin funktion genom återhämtande mjuka och rytmiska rörelser.

Retreaten inkluderar en förträfflig vegetarisk lunch
(utan gluten och mjölk) och fika.

***************************************************************
Pris: 870 kr
Anmäl dig här: skelleftea@psoas.se

***************************************************************

Mona Nygren kommer ursprungligen ifrån Lycksele. Hon är kock och började med yoga 2000 som rehab efter ett komplext trauma i ungdomsåren. Med åren blev Mona yogalärare och fortsatte att se vidare på rörelseförmåga i Psoas och mer specifikt genom Harald Blombergs Rytmiska rörelseträning om spädbarnsreflexer och stressmönster. Hon är utbildad Somatic Experiencing Practitioner, och jobbar med kroppsbaserad traumahantering och embodiment, ifrån tidig barndom och nutida plötsliga händelser.

Läs mer på Monas hemsida: http://www.psoas.se/om-mona/

Eller besök hennes fb-grupp: Mona Nygren – kroppsbaserad traumahealing & stresshantering https://www.facebook.com/groups/uutmattning/