Stora vita bönor och grönkål

Snabblunch: Stora vita bönor i kartong, ghee (eller olja), grönkål, morötter, russin. Kryddor: senapsfrö, spiskummin, torkad ingefära, gurkmeja, salt, russin. Smält ghee eller olja, låt de mörka senapsfröna ”poppa”, fortsätt fräsa russin, spiskummin, ingefära, gurkmeja och salt. Blanda i bönor, kål och morötter. Blanda och fräs allt i några minuter. Klart att servera!

Grönsaksomelett med mynta

Lättlagad och väldigt god. Omeletten blir nästan som en ugnspannkaka, men det fina är att den är utan mjöl. Rotsakerna som är frästa i ghee och kryddor ger äggstanningen en lekfull och härlig smak, inte minst tack vare den hackade färska persilja och myntan. Ägg – grädde – ghee- Morötter, palsternacka, vårlök Kryddor: fänkålsfrö, brunt …

Grönsaksomelett med mynta Läs mer »

Strutskabanoss och kokoschutney på salladsbädd

Kryddrik strutskorv stekt i ghee bolstras med isbergssallad, persilja, koriander, ångad broccoli och gurka. Till garnering den uppiggande chutnyn av riven kokos med äpple, citronsaft, ingefära, chili och färsk mynta.

Blåsan, njurarna och psoas

Visst påverkar psoas blåsan och njurarna. Men det gör erfarenheterna också. Efter 25 års erfarenhet och många kurer med traditionell medicin är jag i dag fri från det. Många år har jag druckit vatten i olika former med olika tillsatser. Vad jag upptäckte själv var att det var i förbindelse med resa/väderomslag/större fysisk påfrestning som …

Blåsan, njurarna och psoas Läs mer »

Risnudelsoppa med örter och knaperstekt strutskorv

En god buljong, strutskorv stekt i kokosolja, färska örter; mynta, koriander, persilja tillsammans med en salladsblandning och ekologiska risnudlar. Dressing för lite extra smak: lime, soja(tamari), kokosvinäger.