Skydd mot strålning hemma, på jobbet eller under resa


Hemmet, bilen eller resan kan blir tryggare med dessa stärkande och för cellerna reglerande frekvenser.  Minska din stress från inre oro och yttre belastning från el och strålning.

MINI RAYONEX

Rayonex Biomedical GmbH har tillverkat Mini-Rayonex i över 30 år nu. Mer än 100 000 enheter har hittills producerats.  2015 ersattes den av en ny Mini-Rayonex med starkare intensitet.

Enligt vår erfarenhet finns det många andra frekvensspektra som kan aktivera reglering i vår organism, som frekvensspektrumet av solljus reglerar vitamin D-balansen, pigmenteringen och bildandet av melatonin.

Styrd av principerna om bioresonans enligt Paul Schmidt (BaPS), baseras det grundläggande frekvensvärdet 12,5 i Mini-Rayonex genom ett dipolantenn-system. Cellbiologiska undersökningar avslöjar att detta kan få en mycket positiv inverkan på cellens ämnesomsättning och grundläggande regleringsförmåga för självreglering.

Bruksanvisning:
Vid sömn och vila: Låt Mini-Rayonex vara i kontakt med din kropp eller husdjuret (max 2 m avstånd från kroppen) och se till att etiketten vänds uppåt. I rörelse: När du bär Mini-Rayonex i en väska eller ficka, måste etiketten peka bort från kroppen.

Mini är som en två i storlek.

Pris: 800 kr

 

CAR RAYEX – skydd och förstärkning på resan

Under en resor utsätts passagerarna för olika belastningar. Konstanta och växlande elektriska eller magnetiska fält, pulsmodulerade fält som genereras av mobiltelefoner eller Bluetooth samt stress av att färdas fortare än kroppens egen hastighet, är typiska bördor under resor.

En undersökning med BaPS visar att personer som utsattes för dessa bördor alltid visar samma resultatunderskott vid frekvensmätning. BaPS beskriver dessa underskott genom totalt sex speciella grundläggande frekvensvärden:

12,50; 82,60; 87,79; 99,75; 86,85; 99,50.

Exakt dessa sex grundläggande frekvensvärdena (har integrerats i CAR-RAYEXs sex dipolantenn-system, i enlighet med principerna för bioresonans enligt Paul Schmidt) och dessa kan harmoniseras i organismen.

 

ELO RAYEX – för hemmet och kontoret

Elektriska och magnetiska fält finns i vår högteknologiska värld nästan överallt. Varhelst el används, finns dessa fält. Oavsett om du är på kontoret eller hemma – och tyvärr också i sovrummet – utsätts vi ofta för dessa områden under hela dagen.

När du undersöker personer som utsattes för elektriska och magnetiska växlande fält under lång tid, med BaPS, kommer du alltid att hitta samma resultatregleringstekniker.

BaPS beskriver dessa underskott genom totalt sex speciella grundläggande frekvensvärden:

22,50; 40,00; 77,50; 78,50; 89,50; 99,50.

Dessa sex grundläggande frekvensvärden har integrerats i ELO-RAYEX i enlighet med principerna för BaPSoch harmoniseras i organismen.

 

HF- RAYEX – för hemmet och kontoret

Pulsmodulerad strålning från mobiltelefoner, trådlösa telefoner, trådlösa routrar eller Bluetooth-anslutningar finns i vår högteknologiska värld nästan överallt.

Varhelst denna typ av dataöverföring används, finns dessa fält. Oavsett om du är på kontoret eller hemma – och tyvärr också i sovrummet – utsätts vi ofta för dessa områden under hela dagen.

Bioresonans enligt Paul Schmidt beskriver dessa underskott genom totalt sex speciella grundläggande frekvensvärden:

22,50, 34,57; 65,11; 78,65; 86,85; 87,79.

Dessa grundläggande frekvensvärden har integrerats i HF-RAYEXs sex dipolantenn-system, i enlighet med principerna för bioresonans enligt Paul Schmidt och kan harmoniseras i organismen.


Alla produkterna kan rengöras med en våt trasa. En tvätt under rinnande vatten är inte nödvändigt.

CAR, ELO, HF kostar här 1325 kr/st.
Kollektion som inkluderar CAR, ELO, HF och Mini Rayoex
kostar här 3800 kr (4775 kr)

 


Välkommen att beställa


För dessa bioresonsnas- produkter finns intressanta cellbiologiska studier att läsa, genom dessa grundläggande frekvensvärden kan regulatorisk förmåga hos cellstrukturer påverkas mycket positivt.  Studierna finns på: www.rayonex.se/studier

Skiljer du på olika typer av stress?

VARDAGSSTRESS, är den stress du upplever under dagen, när du tappar lite av ditt fokus och din kroppskänsla.
HÖGKÄNSLIGHET uppstår när hela organismen möter en nära döden upplevelse och upplever sista fasen i nervsystemets överlevnads-responser. Det gäller speciellt för foster och nyfödda barn eller bäbisar i livets tidiga skeden. I detta läge finns ingen tillgång till fight/flight eller att söka tröst för att hantera aktiveringen. Kroppens sista utväg för självförsvar är att frysa eller stänga ner och försöka spara på arkiveringen genom att lagra spänning i organen, viscera, huden, ögonen eller ryggraden.


• Intensiva och ständigt närvarande känslomässig och fysisk dysreglering
• Tendenser att vara hyper eller hypo, känslan av att vara ”på” eller ”av” sällan lagom.
• Begränsad stresstålighet
• Benägen att ”sticka ifrån” närvaro i kroppen, fokus eller känslor
• Svårigheter med anknytning och vänskap
• Energistormar, när symtom ökar dramatiskt utan synlig orsak.
• Känslan av att översköljas av intensiva känslor som upplevs outhärdliga
• Svårt att känna att egen energi lagras och känslor har utrymme inombords
• Starka psykosomatiska symtom, ofta problem från magen och andningen.
• Extrem rädsla eller skamkänsla.
• Extrem känslighet i miljöer, ljud, ljus, lukt, balans som upplevs som invaderande, överväldigande.
• Ofta försvagade fysiska symtom som migrän, smärta eller metaboliska problem.
• Symtom som är oregelbundna, förvirrande och förvirrade.

TRAUMA som sorteras under HÖGINTENSIV
(GHIA Global High Intensity Activation)

Fostertrauma, Födseltrauma, Tidiga barndoms trauma,
Anknytnings trauma, Elektriska stötar, blixtnedslag, operationer, nära drunkning, nära kvävning.

Fyra steg för traumabaserad stresshantering

Enligt Bessel van der Kolk, MD och Ruth Buczynski, PhD

Steg 1: Starta med självreglering

Dr. van der Kolk säger att grunden för alla effektiva behandlingar involverar en väg för människor att lära sig att dom kan ändra sina stressmönster.

“Temat själv-reglering behöver vara förelöpare och även en centerpunkt i traumaterapi.”

Tips: Före du läser detta, känn efter, om du på något vis känner dig upprörd.
Övning: Ta 60 andetag och fokusera på din utandning, som kan lugna din högra hjärnhalva. Att sedan gnugga några akupunkter eller göra en PACE kan också hjälpa dig att modulera din stressnivå.

Det finns sätt att reglera ditt inre system. Yoga och Qigong är exempel på detta. Temat själv-reglering behöver komma först och även vara en mittpelare i all behandling av traumatiserade människor. Det är steg 1.

Steg 2: Hjälp till att ta ett steg mot självhävdelse och självinsikt och självkänsla

Grunden är, du är inte ett offer för det som hänt dig. Du kan göra saker för att ändra dina tankar genom att ändra din föreställning om vad som upplevs som skrämmande. Genom att röra på dig, andas medvetet, trycka, gunga eller få kroppskontakt eller låta bli att få kontakt, så ändrar du ditt sätt att förhålla dig till dina inre reaktioner.

Det handlar om mer än att tolerera känslor och sensationer. Närmare bestämt, det handlar om att lära känna dig, till den grad, där du är i kontroll över ditt fysiska system. Kultivera dig själv – vetskapen om att du faktiskt kan lugna ner dig själv genom olika val.

Så steg nummer två är att förädla din förmåga att ta effektiva val som leder till konstruktiv handling. Har du känslan av att vara paralyserad, t ex. fastna framför teven, göra ingenting? Med trauma känner man sig mycket hjälplös, oförmögen att röra sig eller ta sig ur sin situation.

Prova om och om, igen, enkla sätt, olika former, av fysisk aktivitet där du kan utmana dina reaktionsmönster efter egen förmåga. Former där du lär dig att stå upp för dig själv och känner kraft i din egen kropp. Grundläggande mål, att få bekräfta att kroppen inte är en hjälplös sak eller helt styrd av ödet.

Steg 3: Hjälp att lära dig uttrycka dina inre erfarenheter

Lär dig mer om hur det är att veta det du vet och känna vad du känner.
Hitta och utveckla ett språk för dina inre sensationer, känslor och erfarenheter.

Språkets funktion knyter oss samman, låter oss kommunicera, utan språk blir vi isolerade i oss själva. Så, att lära sig kommunicera, hitta ord, för dina inre tillstånd är hjälpsamt för att nå till en förändring, en normalisering. Att acceptera och göra de inre tillstånden till en del av oss själva, och sedan vidare till en del i en gemenskap.

Step 4: Integrera sinnen genom rytm

Vi är fysiska varelser som upp till en viss nivå vill känna rytm och dansa med varandra. Vår kommunikation sker till stor del via kroppsspråk. Barn, speciellt och även vuxna (som under barndom varit utsatta för övergrepp och förnekelse), mister sin känsla av inre rytm

“Rytmisk rörelseträning i kombination med kroppsbaserad traumaterapi integrerar utforskande genom rytm och integrerar alla delar av hjärnan. En förutsättning för att inre sensationer, motorik, tal och inlärning ska fungera.”

Vad innebär det för dig att känna rytm inne i kroppen, värme, kyla, lätthet, tyngd? Hur relaterar din kropp till omgivningen, vilka reaktioner uppstår? Hur utforskar du rytm som vuxen? Vill du, tillsammans med andra, upptäcka hur den inre frusenheten och känslan av separation smälter och känslan av gemenskap öppnas?

 

Grupp för återhämtning – trygghet vid trauma och känslighet

En gemenskapsgrupp för dig som lätt blir trött och söker kraft att kontrollera din stress eller utmattning.  Hit kommer för att du innerst inne:

 • vill ha en förändring
 • önskar mer trygghet
 • söker samvaro, utan att behöva prata så mycket

Här finns din tid och plats att pausa, upptäcka valmöjligheter och utforska nyanserna som försvunnit i din stress.  Med enkla övningar på stol öppnar vi för nyfikenhet, för att känna kroppen och tar ett litet steg mot trygghet.  Upptäck hur du kan sitta mer bekvämt, vila i din egen kropp.  Se möjligheten för att stärka din egen rytm,  dina förutsättningar.  Kom och ta ett steg mot din sunda gränssättning.

Mona Nygren leder utforskandet genom lekfulla små övningar för mer trygghet, här och nu.  I gemenskap väcker vi det sociala engagemanget med försiktighet.

 
Balanscenter på Brännkyrkagatan 111 B . T- Zinkensdamm . Buss 4 Hållplats Ansgariegatan (ta trätrappen upp från Hornsgatan).
 
Träffarna är gratis.
Vår värdinna för fredgasträffarna heter Andrea.
Andrea
hälsar, -Jag har en önskan om att träffas, känna glädje och att vi tillsammans kan ta små steg mot att känna mer livskraft och tillhörighet, till oss själva och andra.
Du anmäler dig här

 

Hjälp kroppen att rensa ut

Vårerbjudande på en effektiv behandling med bioresoans som hjälper dig att sätta fart och rensa ut i kroppen. Du går tre gånger á 55 min och gör inget annat än att vila på filen och dricka lite vatten efteråt. Fint om du kan ta med en glasflaska för att få med dig extra vatten hem efteråt.
Priser:  Solna (1500kr) Söder (1650kr).

DETOX TE – att koka hemma

Koka enkelt te hemma och drick under dagen.
6 koppar under dagen i  14 -21 dagar. Koka upp och sila. Häll på termos.

 • 1 liter vatten
 • 3 lagerblad
 • 5 kryddnejlikor (hela)

En mildare variant

 • 1 liter vatten
 • 1/2 tsk korianderfrö
 • 1/2 tsk fänkålsfrö
 • 1/2 tsk spiskummin

Lymfvätska kallas för lymfa och är den extracellulära vätska som finns i dina lymfkärl och lymfnoder. 70% av vätskan i kroppen är lymfa. En lymfdränering kan kännas som att ”rensa på insidan” eftersom cellernas avfallsprodukter hamnar i den här vätskan. När du har problem med lymfsystemet så har du också problem med immunförsvaret. Det visar sig ofta som trötthet, pollenallergi, svullnad i ansiktet, fötter, ben.

Vanliga fördelar av lymfdränering

 • minskad svullnad i lår, mage, stuss
 • regelbunden tarmtömningr
 • friskare hy och rosigare kinder
 • lugnare sömn
 • minskad allergi
 • lindrigare migrän
 • mindre förkylningar

Boka din behandling
Solna (mån, ons, tors)
Söder (tisdag & fredag)

Test: Symtom på Trauma

Det finns många symtom vid trauma. Läs och se vad som är vanligt förekommande för dig vid stressade eller traumatiska situationer. Vad som är en del av ditt liv. Eller vad som varit en del av din vardag.

Efter du läst listan så kanske du får en annan syn på trauma och hur vanligt det är att vi har det i våra liv. Du fundera på om det är ett svagt eller starkt symtom.

Hur många punkter är med och styr ditt liv?
Gradera gärna varje fråga från 0-5.

 • Känsla av hjälplöshet/kraftlöshet
 • Brist på fokus eller koncentration
 • Minnesluckor, speciellt i förhållande till traumatisk händelse
 • Desorientering  -förvirring i relation till tid, utrymme och riktning
 • Drar till dig olyckor
 • Känsla av att vara utom kontroll i ditt eget liv
 • Känsla av att vara frysen, paralyserad, immobil
 • Återkommande mardrömmar
 • Påträngande minnesbilder från tidigare trauma
 • Flashbacks som om du var där, i vad som hände
 • Störd sömn: Insomnia eller försovningar
 • Letargi, utmattning, kronisk trötthet
 • Mardrömmar eller abrupt uppvaknande med intensiv rädsla
 • Extrema humlörsvängningar
 • Ursinniga eller ilskna utbrott
 • Extrem försiktighet
 • Rädsla för att vara bevakad eller förföljd
 • Skvättig, lätt att trigga i mororeflexen
 • Känslan av överväldigande
 • Känslan av att vara besegrad, otillräcklig och sakna alternativ
 • Känslan av förvirring eller fragmentering
 • För mycket energi – hyper aktivitet
 • Impuls att fly undan och fantisera om att komma undan
 • Kan inte känna kroppstyngd, känslan ligger utanför dig
 • Känsla av fysisk tyngd, blytung
 • Tappar eller glömmer saker t ex nycklar, glasögon
 • Känsla av att vara frånvarande, frånkopplad, inte här och nu
 • Problem att hålla och passa tider
 • Snubblar och slår i möbler och saker
 • Undvikande av triggers eller något som assocoieras med traumat
 • Panik attacker
 • Oros känslor
 • Illamående eller kräkningar
 • Skamkänslor
 • Själv dömande eller skyllande
 • Elektrisk eller överladdad känsla i kroppen
 • Manisk granskning eller återberättande av traumat
 • Stört ät-mönster, äter för mycket eller för lite
 • Lättstörd
 • Hypervaksamhet eller känsla av att vara på vakt
 • Kan inte tackla normal stress
 • Isolerar dig från andra människor
 • Sammandragen, känsla av att ha stängt av
 • Misstro
 • Liten eller ingen kännedom om valmöjligheter
 • Ointresserad av livet
 • Generaliserad rädsla eller ilska
 • Överdrivet oroande
 • Trasiga förhållanden
 • Alienering, känslan av att igen förstår
 • Anknytning med andra genom sitt trauma
 • Plötslig rädsla utan uppenbar anledning
 • Orädd i farliga situationer
 • Okontrollerat humör
 • Önskan om att skada sig själv eller andra
 • Tappar sexuellt intresse
 • Yrsel
 • Tron om att andra kontrollera dina tankar
 • Rädsla för att vara själv
 • Rädsla för att vara med andra
 • Lätt för att gråta
 • Oförmåga att gråta
 • Rädsla för att lämna hemmet eller familjära omgivningar
 • Beter sig som om allt är bra
 • Ingen framtidsutsikt
 • Utan kreativitet
 • Depression
 • Skakig
 • Apatisk, ingen livsenergi
 • Känsla av att vara död eller avdomnad
 • Svårt att starta nya projekt
 • Svårt att avsluta startade projekt
 • Hypersensitivt mot ljud och ljus
 • Lätt att känna dig sårad
 • Lätt irriterad, överreagerar vid vanliga situationer
 • Tvångsupprepande och kontroll av allt du gör
 • Utagerande, kastar/skriker/fäktar/slår
 • Allt verkar betungande eller skrämmande
 • Känner dig svag i kroppen och kollapsad i lederna
 • Känslan av fruktan, att något hemskt ska hända
 • Orolig, svårt att varva ner och slappna av
 • Hjärtat bultar, snabbt eller oregelbundet
 • Har helt glömt bitar av den traumatiska erfarenheten
 • Svårigheter att  kontakta eller vara i kontakt med andra
 • Svårt att fatta beslut
 • Skuld, ånger, skam
 • Bedövande eller dämpning av egna känslor eller förnimmelser
 • Ont eller problem med magen, oroligheter, knutar, illamående
 • Känslor av otillräcklighet, värdelöshet
 • Känsla av att ditt liv fortfarande är under hot
 • Irriterad blåsa, frekvent urinering
 • Temperatur förändringar – kyla eller värme
 • Associationer på ljud i omgivningen
 • Känner dig kränkt eller otrygg
 • Emotionella översvämningar, oförmögen att kontrollera känslorna
 • Stigande känsla av brådska
 • Maniskt tänkande på den traumatiska erfarenhet
 • Känslan av ökat hot sitter kvar sedan den traumatiska erfarenhetern

 

YOGA MED MONA

Yoga för dig som är utmattad och söker mer trygghet genom kroppskänsla och sunda gränser.

Utforska yoga i rörelse, utifrån dina gränser och din trygghet. Monas yoga baserar sig på en kroppsorienterad traumahantering och återhämtning för höftböjarna. Här får du möjlighet till en ökad uppfattning av vad det är som händer i ditt nervsystem. Under vägledning får bygga tryggare gränser och möta dina stressmönster. Förändringar som stärker självkänslan och leder dig mot en sundare gränssättning.

 Läraren Mona Nygren säger:

Med trygghet som bas för en ökad medvetenhet, kan du här upptäcka en ny relation till jordning och tyngdkraft. Du får hjälp med att söka mot en inre rytm och fokus. Här får oro och överkänslighet möjlighet att minska.

Timmen börjar och avslutar med lekfullhet, där vi delar erfarenheter gemensamt och fokuserar på snälla övningar specifikt för vagusnerven, för att stärka din känsla av närvaro och samhörighet.

 

Yoga med Mona på Balanshuset

Fyra fredagar i April

Brännkyrkagatan III B

Datum: 7-14-21-28

Tid. kl. 16-17.30
Pris för långa: 800 kr.
Vid plats kan du även boka 3 gånger 650 kr, 2 gånger 450 kr.

Om du är extra känslig  så boka hellre 3 privata timmar med
Traumahealing, där du lär dig mer om din gränssättning  och reaktionsmönster genom praktiska övningar och teori. Mer om detta blir på helgkurs i Solna 6-7  maj.

För dig som inte kan delta nu, men vill gärna veta mer om detta. Anmäl dig till nyhetsbrevet.