Vad vill du med livet?

Alla kan hamna i ett läge i livet, där kraften bara blir mindre och känslan av att styra sitt eget livet inte längre är självklar.  Ett läge där vi styrs av stress.  Jag också!

Det kan vara många orsaker till att vi mister den sunda kontrollen.  

Vad är stress?  Jag ser det som ett tillstånd när kroppen inte längre kan fungera som den borde.

gropen1

Kroppskänslan försvinner vid stress.  Signalerna i nervsystemet når inte längre fram till hjärnans logiska avdelning.  Vi mister magkänslan och kontakten med ryggens rörelse och flöde, som ger trygghet och känslan av att vara i sig själv.  När det fattas känsla och tanke, om vad som uppstått och vad som händer, så är det allt annat än enkelt att hjälpa sig själv.

Sakta med säkert så håller jag på att återerövra min kroppskänsla, mitt fokus och min vilja till att stå upp för vad jag är värd.  Jag behöver kraft att orka gå framåt med fokus och integritet.  Jag var inte stark nog att säga ifrån när det gällde mitt eget liv.  Och jag hade mer att lära.

meditera1

Att be om hjälp hos sjukvården innebär en risk.
Kunskapen om hur en utmattad och överkänslig eller traumatiserad kropp fungerar, fattas hos de allra flesta.  Det kan gå riktigt illa,  när läkaren inte lyssnar eller ser allt som denne gör som väsentligt, för att kunna hjälpa de han möter.  Det vet jag nu.

Jag vill ogärna fortsätta leva ett reducerat liv, men än i dag så vet jag inte hur nervsystemet kommer att läka.  Jag ger inte upp. Hur många människor i dag känner sig  (med all rätt)  felaktigt behandlade?  Jag är inte ensam.

Om vi också ser på en omvänd fråga, som är viktig.  Hur många människor i dag känner att de behandlar sig själva felaktigt?  Det är, för mig, ännu viktigare.

Det handlar om en större perspektiv, än att äta det som vi anser vara ”bra” eller ”gott”. Där, trots att jag är stressad och sjuk, behöver jag kunna ta fullt ansvar över mig själv.

Märker jag att läkaren jag möter har förstorade pupiller och är torr i munnen, så vet jag att det indikerar stark stress.  Det borde ha varit tydligt nog för mig.

Jag har lärt mig att aldrig mer låta en person med mer stress än mig själv hjälpa mig.  Det spelar ingen roll hur hög utbildning en person har, hur väl de kan tala för sig och sin sak. Om stressen är där, så kan människan inte se hela bilden, hela problemet.  För att kunna hjälpa andra behövs en förståelse för var den andra är.  I efterhand kan jag se valet tydligt.  Trots att jag väntat 9 månader på att få träffa denne specialist, så kunde jag tagit på mig kläderna, talat om för läkaren som verkade synnerligen påläst att informationen inte passade mig och gått därifrån.  För att jag ska få den hjälp jag behöver, så behöver jag vara stark, ha fokus och veta vad jag behöver för hjälp.  Bakvänt, ja,  i allra högsta grad!

Tips för att stärka dig själv:

  • Ät inte det kroppen inte tål.  I mitt fall injicerades jag med läkemedel som jag inte tålde.
  • Det finns alternativ till medicin som kan ge mindre eller inga biverkningar.  Det gäller smärtlindring, inflammation, läkning, utmattning m.m Jag har själv fått hjälp av Bioresonans att återställa balansen i njurar, binjurar, sköldkörtel, nervsystem, skelett, leder, diskar, ligament, nervceller m.m .
  • Ansträng dig inte mer, när du orkar mindre. Går du till en person som lärt sig att träning och kondition ger dig bättre hälsa, fråga också om denne vet vad som gäller vid chock, trauma och kronisk utmattning.
  • Lär dig mer om nyanser, valmöjligheter och kroppens reaktioner utan dessa tror du att det är omgivningen som skapar all din stress.
  • Se på vad det du gör varje dag som stärker och försvagar i form av vad kroppen säger, inte vad du tänker eller tycker.
  • Lär dig se skillnad på vad du tycker är bra för dig och vad du behöver för att verkligen må bättre.