Ohälsan kommer av matsmältning som inte fungerar optimalt samt en läckande tarm

I Ayurvedan så är styr vi 85% av hälsan genom matsmältningen och den mat som vi stoppar i oss.  Där är av yttersta vikt att äta enligt stressnivå, kroppstyp, årstid och beroende på hur vi lever och använder kroppen.  Hur vi äter har också betydelse.

Nu är det mer och mer uppmärksammat i västerländsk medicin,  här i Skandinavien, hur tarmens hälsa påverkar vår generella hälsa.

Harald Blomberg har gett ut ett häfte som informerar om hur gluten och mjölk stör hälsan.  Det sker mer än att tarmen skadas.  I första hand så aktiverar det vår stressreflex som finns på cellnivå och gör att vi får problem med förmågan att uppmärksamma våra sunda behov, stressen hindrar oss från att känna och ta ansvar till fullo över kroppen och våra handlingar.   All leva utanpå och utom räckhåll för att kunna påverkas sig själv är en jobbig situation, där hjälp till självhjälp för många är en omöjlighet.

Hur kan vi vara så känsliga, när vi ätit mjöl och mjölk hela livet?

På grund av den mobilstrålning och trådlösa nätverk, som vi i dag utsätts för, så lever de flesta med mer stress än vad de klarar av.  Strålningen påverkar tarmen och ökar barn och vuxnas matintoleranser, speciellt mot vete och mjölkprotein.  Med skadat tarmludd och läckande tarm, där onedbrutna proteiner (peptider) åker i väg i blodet och skapar inflammationer i kroppen och slutligen skador på lillhjärnan,  så spelar det ingen roll hur mycket tillskott du äter dagligen, koncentrationsförmågan och koordinationen påverkas iallafall.

Många människor har idag svårt för vete och även annat spannmål, likaså majs, potatis och ägg m.m.

Harald är själv övertygad om att Psykiatrin och sjukvården skulle se helt annorlunda ut ifall folk åt det dom tålde och inte vad de gillar och tycker att de behöver.  Det är i enighet med Ayurvedans sätt att se på maten.

Att undvika vete och mjölk är en förutsättning för att kroppen ska fungera optimalt för de allra flesta i dag, inte bara de som redan har diagnoser.

WP_20140320_18_43_55_Pro (1)

Det kan var svårt att veta vad man tål.  Så länge vi äter något som kroppen inte kan bryta ner eller inte tål, så kan vi inte bli friskare.
Jag har själv kollat med hjälp av Bioresonans, på Centrum för rytmisk rörelseträning.

I takt med att kroppen tillfrisknar ändras även känsligheten mot livsmedel för många.  Somliga kommer dock alltid att vara överkänsliga mot vete och mjölk -symtomen är många)

Ofta är det så att de som inte tål vete (gluten) tål heller inte mjölk, medan de som inte tål mjölk kan ibland tåla vete, även om det inte påverkar kroppen i positiv riktning.

Här kan du läsa mer om samt beställa ditt häfte: www.haraldblomberg.com

Häftet är lättläst och i första hand avsett för politiker och rektorer, de som sitter på makten och inte låter barn och vuxna inom omsorg och skola äta de som är bäst för hälsan.  Bra läsning för dig som behöver veta mer.