Huvudmomenten i återhämtning från binjure utmattning enligt Dr Lam

Binjureutmattning kan ses som en obalans i både kropp och sinne.  För många blir det en väckarklocka, som leder till mer självinsikt och bättre hälsa.  Kroppskänslan och självuppfattning har en betydelsefull länk i ditt läkande, på samma sätt som brist på kroppskänsla och självkänsla är förödande för din hälsa.

Den vanligaste anledningen till utmattning är mental och känslomässig stress.

Huvudmomenten i rehabilitering av binjureutmattning

  • ändra livsstil och ditt sätt att äta
  • ta bort de faktorer som stressar dig
  • ha tålamod
  • anpassa dina näringstillskott

Många fokuserar på en av dessa punkter, istället för helheten.
Det är lätt att ha för bråttom.  Det är lätt att kroppen får bakslag och dessa behövs väntas ut.

Att bara köpa tillskott och äta som det står på burken, kommer inte att ge dig den hälsan som du behöver.  Alla har olika behov och därför behövs tillpassning och koll på vad du har för behov.  Alla har olika omsättning och upptagningsförmåga.

”The solution is not as simple as most people think, otherwise, there is no need for people like us to study all our lives and gain the insight into this most troublesome syndrome.” Dr. M.Lam

Du har redan läst tips vad du borde göra.  Uteslut adrenalinhöjande drycker och all den mat som kroppen har svårt att bryta så som kaffe (även koffeinfritt), socker, grönt the, choklad, nikotin och alkohol. 

Många tar tillskott, DHEA, pregnenolon, pregesteron och andra naturliga kortisol preparat som en start i rehabiliteringen.  Testa ut vad du behöver ta och kan ta emot av din kropp, för att undvika bakslag.

Värt att observera!  Binjureutmattning hos kvinnor är sällan det enda symtomet. I 90% av fallen så finns även en k
linisk eller subklinisk obalans i sköldkörtel eller östrogen, något som Dr Lam kallar OAT syndrome (ovarian/adrenal/thyroid imbalance).