svängig rytm som väcker upp och jordar – smoveys

Det här är mina nya favoriter! smoveys. (sving, move and smile) Jag hade turen att introduceras till dem när jag var på kurs med Peter Levine i Weggis. Han använder dessa och en hel del andra redskap i sin traumabearbetning, eftersom det till så stor del handlar om att få kroppen att väckas eller lugnas ner.

Dessa använder jag flitigt i min gruppundervisning och på traumahealing-sessioner för att väcka psoas, återfå vitalitet, balans och känsla av gravitation.

De funkar så fint att använda sittande på stol till en början,  och öppnar för fina möjligheter för dig som varit sjuk och trött eller på annat sätt begränsats i din rörlighet.

Nu har du chansen att bekanta dig med vad dessa gröna ringar kan göra för dig.

 

Lär mer om din relation till yttre stress/stimulans och inre trygghet.

De gröna ringarna producerar en frekvens på 60 Hz. Detta är samma frekvens som förekommer naturligt hos människor.

De mjuka fina rörelserna väcker trygghet inifrån. Kan med fördel göras sittande på stol.

 

Fakta:

smovey uppfanns av ”Salt Hans” från Österrike, en tennisinstruktör som fick diagnosen Parkinsons. Han ville behålla kontakten med kroppen och känslan av rytm. Under många år utvecklades dessa gröna ringar, från att i början varit två tennisracket med trädgårdsslangar på. ”Salt Hans” inspirerades av Boris Beckers karakteristika pendlande före varje serv. Dessa verktyg används världen över för att bibehålla rytm, balans och cirkulation. Enkelt och lekfullt.

Ringarna användas som motionsredskap till träning och vid kroppsbaserad traumaterapi för stressreglering.

Sväng ringarna sittande eller stående, för att träna rörlighet, stabilitet, balans och koordination eller ta en promenad. Ringarna ökar cirkulationen i hela kroppen, även i de innersta stabiliserande ryggmusklerna. Jag är lyrisk!

Med ringarna förstärker du känslan av gravitation och rytm även om du har eller haft begränsad rörlighet eller ork.

Vibrationerna som skapas när kulorna svänger inne i ringarna väcker nervsystemet samt främjar cirkulationen och metabolismen. Andningen främjas.

 

 

Inne i den gröna slangen finns 4 stycken kulor av rostfritt stål. Vikten av två smoveys är i vila ungefär ett kilo. De dynamiska rörelserna som skapas genom svängning genererar en centrifugalkraft som ökar vikten upp till nästan 5 kilo.

Redskapen används världen över för att bibehålla rytm, balans och cirkulation hos så väl personer med nervsjukdomar samt friska individer som vill öka på sin hälsa enkelt och lekfullt.

Det finns olika modeller:
Klassisk (€100) med ett mjukt grepp och
Solid (€110) som har ett gjutet hårt grepp.
Frakt tillkommer.

Beställ de gröna ringarna från min näthandel

Genom att klicka på bilden (ovan) så kommer du direkt till webbshoppen. Du bokar tid för introduktion eller gör beställning på ringar som hämtas i Solna genom Mona Nygren.