Hur skiljer du symtom på B12 brist från Andligt uppvaknande?

Det har cirkulerat ett blogginlägg om andligt uppvaknande på Facebook, ett mastigt dokument på drygt 50 punkter. Det häpnadsväckande är att de flesta punkter, som sägs vara andligt uppvaknande är identiska med hur jag uppfattar B12 brist.

 

Jättemånga har i dag problem med just upptaget eller brister i kosten. Viktigt att veta, bara för att du tar en kapsel av B12 är det inte säkert att vitaminet faktiskt kan fångas upp inne i kroppen.  Och det leder till att bristen ökar hos flertalet. Länk till Upptag av B12

B12 är en brist som angriper blodet eller nerverna och som påverkar hela kroppen på olika sätt.  I vissa fall är skadorna permanenta.  Vissa gånger finns inga direkt synliga symtom, som när med en inflammation på nerverna kring blåsan leder till exempelvis sängvätning hos mindre barn.

(Obs. lång text. Orkar du inte läsa allt, skrolla ner till slutet och läs min fråga där, tack. )

Molecule Vitamin B12 3D

En molekyl av Vitamin B12 i 3D.

Hur känns det i kroppen?

Huvudvärk eller sensationer längs med ryggen, kring hjärtat, benen eller armarna? Nervinflammation ger ofta pirrande, kliande, prickande, krypande känslor.

Råd:  Nervsystemet trubbas av gradvis och symtom flyttar på sig. Det är därför viktigt att du är lyhörd och registrerar vad du känner och försök minnas tillbaka i tid, ett tillfälle där kroppen kändes riktigt levande, trygg och vaken.  Somliga av oss har svårt att hitta ett sådant minne, då bristen varat länge.  Bioresonans kan då hjälpa dig att lokalisera och se omfattningen.


Humöret som svänger?

Upp och ner.  Plötsliga skiftningar i känslorna, kraftiga eller starkt växlande reaktioner som kan vara deppighet, ilska, tomhet eller sorg för minsta lilla eller superglad. Vanligt är ett tryck någonstans i hjärt- chakra regionen.
Råd:  Kolla ifall du har nerv- inflammation i hjärtområdet.   Ändra din kost, så att sömnen blir bättre.  Se till att äta en anpassad Vatakost utan gluten, kasein, soja, adrenalinhöjande eller nattskatteväxter. Sov mellan 22-02 varje natt.


Förändringar kring ätande och vikt

Matsmältningen försämras vid brist på B12, det behövs ingen tarmsjukdom i botten.  Problemen kommer automatiskt.  Det påverkar vikten.   Tappar du hungerkänslan?  När dina inre rytmer inte längre kan fungera som de borde så går hungerkänslan förlorad.  Det autonoma nervsystemet som styr din hjärtrytm och tarmrörelse försvagas vid brist. Det ger en långsammare matsmältning.  Du kan också upptäcka att kroppen blir väldigt svag och känslig, viss mat och i synnerhet kryddor, upplevs som opassande, för starka.


Rädslan -är med dig hela tiden 

När nervsystemet är överbelastat eller inflammerat så ändras ditt förhållande till rädsla.   Att bära på rädsla eller oro är kanske i själva verket ett tecken på att du har ett retat och inflammerat nervsystem?

En känsla av oro som följer med det som händer eller kommer att hända.
Råd: Försök att separera dig ifrån din oro.  Naturen är ett bra sätt att finna sin trygghet.


Överkänslighet 

Ökad känslighet där dina ögon kan upplevas som trötta och ofokuserade, då bristen kan vandra till synnerven.  Din hörsel kan uppleva ljuden i din omgivning besvärande, förstärkta som vid tinnitus eller att du plötsligt börjar höra sämre än vanligt.  Lukt och smak kan också påverkas. Huden, speciellt sprickor i mungiporna och runt utslag runt munnen samt blåsor i munnen.

Du blir väldigt känslig för månen och olika rytmer.

Råd: Se över din uttorkning. Drick vatten, gärna saltvatten.  Bada i saltvatten. Se över protein intag, vitamin och mineralbalans.

Överkänslighet för elektronik och strålning
Råd: Ändra kosten, rensa försurning med sammansatta fosfater, kolla ifall du har tungmetaller, virus eller parsiter som sänker dig. Ta extra stark dos B12 om du har en fungerande metylering. I annat fall så börja med att fixa till så att kroppen kan rensa ut genom att se på behov av B6, mangan och Zink.

 

Women sitting and stretching at yoga class in fitness studio

Utmattning

Orkar du lite men upplever korta stunder av energi, som visar sig svagare än vad vi själva tror, där och då.

Råd:  Lär dig mer om hur du kan öka din stresstolerans i takt med att ditt inre ledarskap stärks. Bygg din yoga och träning successivt, det gäller även andningsövningar.  Tänk på mottot hälsa utan ansträngning.  För mycket av det goda ger sämre resultat.

Förändrat fokus under meditation och rekreation.  Du känner inte längre samma välbehag eller sinnesro och får svårt att fokusera.

Råd:  Återhämtning för höftböjarna, saltvattensbad.  Ta din dagliga och anpassade dos av B vitaminer, Zink och ofta behövs även mineralblandningen sammansatta Fosfater.  Det kan dröja 6 månader innan du märker resultat om nerverna är svaga.

Frusenhet eller smärta och värk. Huvudvärk, ryggvärk, nackbesvär, matsmältningsproblem, kramper, hjärtrusning, bröstsmärta, minskad sexlust, domningar eller smärta i armar eller ben, plötsliga utrop eller rörelser som inte var genomtänkta.

Råd: att tro att allt detta handlar om andlig uppvakning kan öka ditt kroppsliga lidande.  Kom i håg att kroppen är den del av själen som syns.  Ta hand om den, ge den näring att läka.

Gränser som suddas ut

Svårt att skilja drömmarna från verkligheten?

Råd:  Följ Ayurvedans tips om en Vata balanserande livsstil.  Med ett läkt nervsystem är du stark och går genom kriser och trauma som en växande människa, erfarenheterna ger din personlighet klokhet och djup.

Gymnastic performer with abstract and fantasy concept

Dina vardagsrutiner och mycket av dina tidigare nödvändiga rutiner för hälsa bort prioriteras eller glöms rätt och slätt bort.  Fokus ligger inte längre på det som gör dig stark, du famlar lätt efter mycket på en gång och har svårt att fullfölja något.

Du ändrar ditt umgänge eller ditt sätt att vara då du inte längre orkar stå upp för den du är och inte heller orkar minsta lilla konflikt.  Du lever i en känslomässig berg och dalbana, kroppen svarar inte längre på normala reaktioner.  Du känner dig sårbar eller avtrubbad, om vart annat.

Råd: Begränsa dig.

Idéer och kreativa inspel kommer med en rasande hastighet, men det är svårt att får något formulerat eller genomfört.

Råd:  Allt har sin tid.  När kroppen är i bättre balans så kan du förverkliga en eller ett par av dina goda idéer.

Förlorad tid

En känsla av att tiden snurrar allt för snabbt. Bristande tidsuppfattning.

Råd:  Du kommer att återfår en sundare tidsuppfattning när du känner dig mer jordad och när du har mer koll på dina förändringar.  Det går åter tillbaka till sunda dagliga rutiner.  Gör ett schema.  Följ det, för en ökad trygghet i vardagen.

Impulsivitet och otålighet

En känsla av oro som följer med det som händer eller kommer att hända.

Råd: Försök att separera dig ifrån din oro. Naturen är ett bra sätt att finna sin trygghet.

Råd: Bara för att du vet mer om det som händer, så behöver du inte lägga dig i allt som händer.  Låt bli att lägga känslorna utanför dig själv på varje minsta grej.  Tillslut har du ingen kraft kvar.  Den dagen du är redo, så kommer du att få det du förtjänar.  Fokusera på nuet.

Ingenting känns riktigt tillfredsställande.

Råd:  Att öppna hjärtat är inget du gör, utan ett tillstånd du upplever. Känslan du behöver kommer inifrån, när nervsystemet läkt och dina höftböjare är fria från lagrad stress och kroppen är trygg.

paper people

Kontakt som inte når hela vägen fram

Känslan av att vara lite eljest.  Du känner att du inte riktigt når fram till dina önskningar, att du inte heller känner igen vem du var tidigare eller var du är på väg.  Vardagen kan upplevas lite som en dimma.

Råd:  Alla du möter kan lära dig något om att uppnå närvaro och hälsa, antingen att du känner att det är något att följa eller dess motsats.  Allt är lärdom och berikande.  Vi får inte mer än vad vi klarar av, somliga ligger helt på gränsen.  Låt dig stärkas av erfarenheterna.

Du hittar en väg att gå, där du inte nödvändigtvis ser de problem du har som en nervinflammation utan hellre som spirituella sensationer och anammar en livsstil där dina symtom lätt bortförklaras som energi eller frekvens höjning.

Råd:  Vi lever alla i samma universum och tid, de som har läkt sina nerver vet att det är möjligt att se att vi lever i en tid där förändringarna är stora, men samtidigt så finns kunskap och erfarenhet att kunna ta hand om sig själv i större utsträckning för att minska stressen.

Du väljer att se dig själv ur perspektiv som du aldrig tidigare hade ansett vara realistiska.

Råd:  Du är fortfarande samma person, men din förmåga att se dig själv i helhet, väl förankrad, kan ha avtagit. Det kommer att gå över.

paper people

Du känner dig verkligen annorlunda i din vardag

Känslan av att vara omgiven av andra under sömnen eller att kroppen vibrerar.

Råd:  Bada i epsomsalt, ta sammansatta fosfater och en hög dos B12 av en form som din kropp kan ta upp.  Greppa tummen med en hand och pekfingret med den andra, korsa dina ben och vila.  Håll så, tills att du känner närvarokänslan växer.

Vidskeplighet som tar överhand.

Råd: följ de som getts ovan, kolla hur högt du kan dosera med B12 och uppsök hjälp.

Du passar inte in längre bland vanliga människor, i relationer jobb eller på fritiden.

Råd:  Ärlighet varar längst.  Men var säker på att det du ser och möter inte är en projektion av dina egna obalanser.  Att lyssna på hjärtat, omringat av en nervinflammation kan vara räddningen för stunden, men en vänskap kan vara längre än så, om du kan se skillnad på dina svagheter och andras.  Och samtidigt förstår att det behöver finnas utrymme för att båda parter i en dialog ska få ha samma möjlighet till utveckling.  Backa om du behöver vila och säg att du är trött.  Det kan vara fullt tillräckligt och är enkelt att fatta.

Du ser varelser från andra dimensioner.  Att se andra i en tid eller i ett rum där de för närvarande inte är.

Symtom:  Svårt att får tankar och önskningar genomförda.
Råd: Var noga med vad du tänker och önskar. Är läkning något som står högst upp? Det borde prioriteras högt.

Lika söker lika

Du orkar inte träffa eller ha kontakt släkt och vänner som inte delar din syn på livet.

Råd: Har du energi över att dela med andra, utgå aldrig från att andra ska ge dig energi, utan se till att du har i reserv.  Det gör dig starkare att möte de som har andra åsikter eller värderingar, men ändå gillar dig som människa.

Stark intuition ger mer

Ökad intuition kommer att få dig att göra kloka val som leder till mer hälsa och rikedom, hur du nu väljer att tolka begreppet rikedom.

Råd: Fundera på om din växande förmåga gör dig trött.  Att läka nerverna behöver inte utesluta din förmåga till att känna stark intuition.

Yoga meditation silhouette pose

Andlig kommunikation

Råd: Fundera på din om förmåga gör dig trött.  Att läka nerverna behöver inte utesluta din förmåga till att utveckla din kommunikation, även om den till viss del kommer att ändra fokus.

Gränslös och överväldigade känslor av kärlek och enhet med allt och alla.  Att vilja vara tillsammans med andra, gärna i en nära relation som känns enbart lättsam och trygg.

Råd:  Är du tillfreds med ditt inreledarskap, där du håller fast vi känslan av vad som behövs för dig, för att du ska hålla dig jordad och stark, men ändå öppen?

Djurens kärlek blir ännu viktigare för dig

Du har ett starkt behov av att vara nära hästar och hundar och även andra djur som kan ge dig känslan av rytm och trygghet som du själv inte känner.  Du känner att många djur är mer verkliga eller mänskliga än många människor som du möter.

Depositphotos_25536947_m

Hjärnan, minnet och koncentrationen

Den logiska hjärnan kopplas mer eller mindre bort.  Vänstra sidan som står för ordning, tappar stinget.  Eventuellt så känner du en koncentrations problem och så småningom demens eller depression.

Råd:  B12 är helt nödvändigt. Stimulera båda hjärnhalvorna med korsrörelser. Kokosolja. Passiva rytmiska rörelser kan hjälpa dig att släppa på stress.

Yrsel och svajig gång, sämre balans, fall och benbrott, stapplig gång.

Råd: Här behövs verkligen mer än att gå barfota i gräset. Vila höftböjarna.  Öka dosen B12, få bioresonans.

Hjärtat, värk och orytm

Hjärtrusning och orytm  är en effekt av inflammerade i nerverna och en nedsatt kapacitet i det autonoma nervsystemet.

Råd: Kolla först att ditt hjärta och dina kärl må bra. Sen kan du kolla nerverna med bioresonans. Och anpassa din dos B vitaminer och annnat som kan fattas dig.

För mig handlar detta om något viktigare än andlig uppvakning, nämligen att få tillgång till kroppen utifrån ett helhetligtperspektiv och kunna känna sina inregränser och att kroppen läker sig stark.

Avslutningsvis, vill jag att du ställer dig följande fråga:

Hur ska du veta skillnad på ett inflammerat nervsystem och ett som är läkt, när du bara kan vara i ett av dessa alternativ åt gången?

Många är ovetande om att de lever i det första alternativet mer eller mindre. Jag var heller inte klar över detta.  I dag ser jag på saken med andra ögon, för nu vet jag skillnaden.

Jag är själv en andligt lagd person, så det handlar inte om att racka ner på någons sätt att vara.  Ok. Det handlar om fysisk, psykisk och själslig hälsa.

PS. Jag är fortfarande andlig, när jag lyckats läka min brist på B12.

Hälsningar Mona Nygren
www.psoas.se