Ont och trött -är det försurning i kroppen?

I dag pratas det mycket om försurning.  Försurning är påverkar hälsan negativt.  Stress som vi inte kan hantera försurar kroppen.  En försurad kropp har smärta, värk och bär på mycket trötthet.  En evig rundgång?

Kosten kan både hjälpa och stjälpa dig.  Jag träffar alla olika slags människor under mina konsultationer.  99% är försurade.  Du kan vara försurad även om du:

  • lägger om kosten till rawfood och dricker gröna drinkar dagligen
  • slutar dricka kaffe och alkohol
  • lagar all mat från grunden
  • äter bara eko
  • äter mycket grönsaker
  • undviker det vi i fösta hand anser som försurande: animalier, mejerier

Det finns de som ändå har problem i med smärta, värk, trötthet,  artros, benskörhet och utmattning utan att koppla det till försurning för allt de äter och dricker är summa summarum basande. Jag ser även de som köpt hela ”basnings trenden” och druckit flitigt av bikarbonat och björkaska.  Försurningen finns där, även om den inte är just i munhålan där de kollat med lackmuspapper.

En brist på fosfater leder till en abnorm ökning av surhetsgraden i kroppsvätskorna, acidos.  Försurningen gör att kroppen töms på fosfater via urinen.

Vår mineralbalans består huvudsakligen av:

  • kalcium
  • fosfor
  • magnesium

Många känner till hur viktigt det är att tillgodose kroppen med kalcium och magnesium.  Det råder en magnesiumhysteri bland många stressade och förstoppade människor som desperat vill må bättre.  Få vet något om betydelsen av Fosfater, vår näst viktigaste mineral efter kalcium, som ingår i varje cell i vår kropp och spelar en central roll för ämnesomsättningen, energiproduktionen, nervsystemet och skeletthälsan.  

De flesta som äter balanserat har ingen fosforbrist, sägs det.  Men hur många mår toppen i dag? Du som är utmattad, med artros eller fibromyalgi – vad gör du när dina magnesium och kalcium tillskott inte ger den effekt som du hade behövt?

Den fosfor som du redan har förlorat i skelettet behöver ersättning.

Varför uppstår brister på fosfater?

När näringsintaget varit för litet eller när kroppen inte kan ta upp fosfaterna, som vid sjukdom, anorexi, bantning, glutenintolerans och alkoholism kan en brist uppstå.  En person som dricker flera koppar kaffe dagligen bidrar också med att kissa ut dessa viktiga mineraler.

Varför skriver jag allt det här?
Jo, Fosfor behövs för att kroppen ska kunna ta till sig och använda andra vitaminer och mineraler, som till exempel B-vitamin, D-vitamin, jod, magnesium och zink.

Du vet kanske redan att du har en brist på någon av ovannämnda vitaminer eller mineraler och köper dessa och äter i stora mängder.  Få kollar hur det står till med fosfor, eftersom det finns i så många livsmedel.  Men åter igen, om kroppen inte kan ta upp eller om du dricker något som tömmer kroppen, så kommer underskottet att vara ett faktum.

Jag har själv ätit Sammansatta Fosfater och upplevt förbättringarna.  De hjälpte mig att läka atrosen och tända livsgnistan.  Mina problemen i knä och höft och i de gamla frakturerna försvann.

Sammansatta Fosfater är ett kosttillskott bestående av olika former av mineralet fosfat. Det är tillverkat enligt den sammansättning som Harald Bergengren, leg. veterinär och fosfatforskare gjorde på 1960-talet. Tabletterna hette då Montos.

Människans fosfatbehov.

Fosfatbrister ger följande symtom:

stela leder – minskad aptit – viktförlust eller uppgång – domningar – stickningar – orkeslöshet – svaghet (som du ser är det samma symtom som andra mineralbrister.)

 

Varför skulle jag fylla på med fosfater?

Det finns en hel del som pekar på att jag behövt fylla på mineralbalansen i kroppen.  

Dels hade jag skolios som ung, vilket i sin kan ses som en stark signal på att det finns obalanser i skelettets mineraler.
Dels har jag varit utmattad och i perioder inte kunnat ta upp näring i kroppen och haft en intolerans mot mjölk,  vete och gluten, utan att veta om det.
Dels hade jag artros efter skador som gett rörelseinskränkningar och felbelastningar i knä och höft.

Utöver detta så kollade jag också med bioresonans, eftersom dessa faktorer inte räknas som sjukdom på vårdcentralen.

1. Kroppen var försurad
2. Smärtan fanns
3. Tröttheten fanns
4. Ämnesomsättningen var nedsatt
5. Nervinflammation fanns

Du kan läsa mer om sammansatta fosfater på nätet.
Harald Bergergrens sammansatta fosfater innehåller: kalcium, fosfor, magnesium, kalium och natrium.

Påsen innehåller 300 kapslar och kostar 250 kr (+ frakt).

Beställ av mig här.

Du kan läsa mer på www.montos.se.