(balanserar pitta och hjälper matsmältningen)
Tugga ca ¼ tsk frön, 3-4 gånger dagligen mellan dina måltider.
Det förbättrar din matsmältningseld. Samtidigt som det balanserar Pitta dosha, i sinnet och kroppen.
Fänkål har en speciell omvändande effekt som återställer ett korrekt flöde av Apana Vata, -energin som hjälper till att föra mat och vätskor ut ur kroppen och får oss att stå stadigt på jorden.
Ett enkelt och effektivt knep för att minska gaserna i matsmältningen och öka allmänna känsla av komfort i magen.
Ingredienser
50% rå fänkål frön
50% rostade fänkålsfrönBeskrivning
Ta häften av fröna och fördela dessa i ett tunt lager på en plåt. Rosta på 150 grader tills att fröna fått en ljusbrun ton.
Blanda sedan med orostade frön. Förvara i en lufttät mörk burk.
Ät inom 5 dagar. Förvara i rumstemperatur. Se till att fänkålen du köper är helt ren och så färsk som möjligt.