Äppelfrukost

En frukost som försiktigt väcker matsmältningen kan uppskattas varje morgon.

Äppelfrukost

Ingredienser

  • 1 person - koktid: ca 10 min
  • 1 skivat (skalat) äpple
  • ca 2 dl vatten
  • ca 10 st ekologiska sultan russin
  • För Vata:
  • 1 tsk ghi + 1/2 tsk ingefära + 1/2 tsk kanel + 1/3 tsk kardemumma + 1 tsk kokosflingor
  • För Pitta:
  • 1 tsk ghi + 1/2 tsk kanel + 1/3 tsk kardemumma + 1 tsk kokosflingor
  • För Kapha/ama:
  • (inga russin) 1/2 tsk kanel + 1/2 kardemumma + 1 tsk ingefära
  • För extra protein: Blanda ner 1 -2 msk hampafrön.

Gör så här:

  1. Skiva äpple, skala om du vill.
  2. Koka äpple och russin i vattnet tillsammans med kryddor och ev.fett i ca 10 min eller tills att äpplena är mjuka och vätskan reducerats.
  3. Garnera gärna med pepparmynta eller citronmeliss.